ONG-urile constănțene cer într-o voce abrogarea ordonanței Guvernului Grindeanu

Organizațiile neguvernamentale din Constanța solicită în mod public Guvernului României abrogarea ordonanței de urgență nr. 13 din 31 ianuarie 2017 cu privire la modificările din Codul Penal.

De asemenea, Coaliția ONG-urilor Constanța, formată din 24 de organizații, cere organizarea unei unei dezbateri reale și transparente cu privire la prevederile acestei ordonanțe.

„Membri ai Coaliției au protestat zilele trecute și vor continua aceste proteste cerând în continuare: 1. Abrogarea Ordonanței de Urgență privind Codul Penal 2. Respectarea Statului de Drept și a democrației în România 3. Continuarea luptei împotriva corupției Solicităm liderilor PSD locali să asculte vocea constănțenilor și să ia o poziție oficială referitor la decizia Guvernului privind OUG din 31 ianuarie”, se arată într-un comunicat de presă emis vineri de ONG-urile reunite.

Potrivit acestuia, viziunea Coaliției ONG-urilor Constanța constă în sprijinirea dezvoltării durabile a Constanței.

„Ne dorim un viitor mai bun pentru generațiile ce urmează și să aducem o contribuție semnificativă prin activitatea de voluntariat. Cum putem realiza acest lucru? Prin misiunea Coaliției: stimularea coeziunii sociale din Constanța. Această Coaliție înseamnă colaborare între ONG-uri în primul rând dar și cu implicarea sectorului privat și cel public”, relevă comunicatul.

Printre obiectivele Coaliției ONG-urilor Constanța se numără crearea unor proiecte comune pe cele 5 arii de activitate: social, mediu, cultural, educație, sport; monitorizarea activității factorilor responsabili cu implementarea planurilor și programelor de dezvoltare a județului Constanța; dezvoltarea unui plan de voluntariat comun și reprezentarea intereselor membrilor Coaliției.

Fotografii realizate de Cosmin Amaximoaei

Post a comment