Constanța s-a dezghețat sub strigătele a 6.000 de protestatari

Constănțeni au dezmorțit ieri orașul de la malul mării, unde mișcările civice de acest gen sunt de obicei de dimensiuni reduse. Însă nu și aseară, când până la 6.000 de oameni au iesit pe străzile orașului pentru a manifesta împotriva proiectelor de ordonanță impuse de Guvernul Grindeanu.

Astfel, acțiunea civică de miercuri este considerată a fi cel mai mare protest organizat vreodată în Constanța, lucru confirmat chiar de Jandarmerie.

Mai mult, spre deosebire de alte proteste desfășurate de-a lungul timpului, la manifestația de ieri au participat oameni care stiau exact pentru ce au iesit în stradă.

„Strada poate avea influență atunci când are un mesaj clar și țintit. Am remarcat că în marșurile de săpămâna acesta, pe fiecare om pe care il întrebai, chiar și la unu noaptea știa pentru ce a venit acolo”, a declarat președintele Centrului pentru Resurse Civice, Cosmin Bârzan.

În opinia acestuia, protestul a ajuns singurul mijloc de comunicare a dorințelor românilor, în ciuda simulacrelor precum dezbaterea organizată de ministrul Justiției pentru a crea impresia că se consultă cu opinia publică.

„Din păcate, strada este ultima redută a vocii care nu se face auzită auzită în structurile politice. Proiectele de ordonanță ar trebui sa fie subiect de dezbatete publică, nu să fie adoptate pe ascuns în miez de noapte. Poziția mea și a organizației pe care o reprezint este că adoptarea urgentă a acestor acte legislative nu se justifică. Dacă adoptarea lor s-ar fi făcut la vedere și supuse unei dezbateri publice, nimeni n-ar mai fi avut nimic de obiectat”, a adăugat reprezentantul organizației constănțene.

Post a comment