Centrul pentru Resurse Civice contribuie la creșterea transparenței în actul decizional local

Centrul pentru Resurse Civice a demarat translatarea electronică a hotărârilor adoptate de către Consiliu Local Municipal (HCLM) Constanța şi de către Consiliul Județean (HCJ) Constanța. Acest lucru va simplifica accesarea informațiilor din aceste documente, de către cetățeni.

În prezent, constănţenii pot consulta hotărările pe paginile de internet ale Primăriei Constanţa şi Consiliului Judeţean. Acestea sunt publicate, însă, sub formă de imagine, lucru care face imposibilă căutarea informațiilor după cuvinte-cheie. De asemenea, această problemă reprezintă şi o restrângere a accesului cetățenilor la informații de interes public.

Centrul pentru Resurse Civice a demarat procesul de convertire a documentelor de tip imagine în text, astfel încât cetățenii să poată găsi simplu şi exact informaţia căutată, în baza unor cuvinte-cheie.

Concret, ne propunem să procesăm cele peste 9.000 HCLM emise de către Consiliul Local Municipal Constanța din 2002 și până în prezent, precum și cele peste 6.000 HCJ emise de către Consiliul Județean Constanța din 2001 și până în prezent, și să le publicăm pe un server pentru un acces facil.

Considerăm că toţi cetățenii au dreptul să poată găsi uşor informaţii în textul hotărârilor luate de către consilierii locali şi judeţeni.

Totodată, Centrul pentru Resurse Civice subliniază faptul că Administrația publică locală din Constanţa are obligaţia legală de a asigura transparența reală a deciziilor luate.

Persoanele care doresc să sprijine demersul nostru, se pot înscrie pe situl Centrului pentru Resurse Civice: http://resursecivice.ro/devino-voluntar/

 

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm contactați:

Cosmin Bârzan –președinte executiv

[email protected]

Tel: 0742.738836

Post a comment