Lecţia de cultură civică

Elevii constanţeni au avut parte în cursul săptămânii trecute şi până ieri de o lecţie de cultură civică. În cadrul acestei lecţii, elevilor li s-au comunicat noţiuni despre drepturile lor în domeniul public. Şi asta nu este tot. Şcolarii au fost îndrumaţi să participe şi la acţiuni de voluntariat.

Cu această ocazie, ei şi-au putut exprima liber părerile, ideile şi noţiunile pe tema implicării civice. De asemenea li s-au cerut păreri despre activităţi şi proiecte desfăşurate la nivel naţional precum “Let`s do it Romania” sau Campania “Salvaţi Roşia Montană!”. Toţi elevii au primit la sfârşitul orei un “Ghid de implicare în viaţa comunităţii” iar cei mai activi dintre şcolari au primit o invitaţie la “Gala Voluntarului”, care a avut loc ieri la ora 18:00 la Pavilionul Expoziţional.

“Lecţia de cultură civică” este un proiect derulat de CENTRUL PENTRU RESURSE CIVICE din Constanţa. Scopul general este facilitarea înţelegerii şi familiarizării tinerilor cu modul de funcţionare a autorităţii locale în perspectiva unei mai bune implicări a acestora în viaţa comunităţii.

Proiectul “Lecția de cultură civică” s-a derulat în perioada iulie 2011 – decembrie 2011 şi a fost finanțat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța.

Post a comment