Am fost diriginte de liceeni pentru o oră

Cosmin Bârzan a fost invitatul orei speciale de dirigenţie de la Colegiul Mircea cel Bătrân

Miercuri seara este vremea orei speciale de dirigenţie pentru elevi ai Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân, unde, la clasa a X-a de Ştiinţe Sociale, sosesc invitaţi aduşi de „Adevărul de Seară”.

După lecţia de protecţia mediului ţinută de biologul marin Răzvan Popescu-Mirceni de la Oceanic Club, ieri a venit rândul educaţiei civice, făcută prin intermediul Centrului pentru Resurse Civice din Constanţa.

În fiecare zi facem o alegere

Adolescenţii sunt foarte receptivi, dacă se simt implicaţi de la primele cuvinte. Dialogul a pornit natural şi am vorbit despre motivele de a pleca la studii sau lucru în străinătate, apoi am făcut paralelă între alegerile politice şi alegerile pe care le facem în viaţa de zi cu zi.

Am descoperit împreună chiar un exemplu de decizie din Parlamentul European, cu impact direct asupra tinerilor: modificarea tarifelor de roaming în telefonia mobilă. Din oră nu au lipsit discuţiile despre campanii de informare publică sau despre migranţi şi multiculturalitate în Dobrogea.

La finalul orei, am fost asaltat de elevi. Erau dornici să afle cum pot ajuta ONG-urile în acţiuni de voluntariat. Au cerut informaţii, pliante, broşuri pentru a-şi alege un domeniu în care să activeze, iar interesul lor nedisimulat îmi confirmă încrederea în importanţa educaţiei civice, dacă vrem viitori cetăţeni responsabili.

Post a comment