Centru Biblionet la Medgidia

Primul centru Biblionet din judetul Constanta a fost inaugurat in data de 12 decembrie 2009 la Medgidia, in prezenta autoritatilor locale, a membrilor IREX si a coordonatorului programului Biblionet pe judetul Constanta, alaturi de persoanele direct interesate: bibliotecarii si cetatenii municipiului. A fost luata in discutie necesitatea accesului la Internet ca si mijloc de informare, considerandu-se in unanimitate ca deschiderea acestui centru este benefica si reprezinta o oportunitate pentru cetatenii ce doresc sa fie mai bine informati sau sa comunice mai usor.

Centrul pentru Resurse Civice a participat ca si partener al Bibliotecii Municipale si a prezentat site-ul realizat in colaborare cu bibliotecarii, site ce isi propune sa informeze persoanele ce il acceseaza cu privire la istoria Municipiuli Medgidia dar si cu ultimele noutati legate de biblioteca. Site-ul poate fi accesat la adresa www.bibliotecamedgidia.resursecivice.ro .

Biblionet este un program de cinci ani care le va facilita romanilor accesul gratuit la informatie, prin dezvoltarea unui sistem de biblioteci publice moderne in Romania. Prin cursurile de formare si tehnologia furnizata, Biblionet va ajuta bibliotecile sa asigure servicii in comunitatile locale sub forma unui parteneriat între IREX, Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR), autoritatile locale si nationale si bibliotecile din tara. Pentru a-si atinge acest obiectiv, Biblionet se va concentra pe patru componente principale ale programului:
– facilitarea accesului public la informatie;
– pregatirea bibliotecarilor din bibliotecile publice;
– promovarea valorii bibliotecilor pentru comunitati;
– asigurarea sprijinului guvernamental.

Referinte suplimentare puteti citi aici!

Teodor Tucan, Centrul pentru Resurse Civice – Club Medgidia

Post a comment