Observator – Consilierii locali au votat: Referendumul gazelor de şist de la Costineşti, validat

Consilierii locali din Costineşti au validat referendumul organizat împotriva gazelor de şist, deşi la finalizarea procesului de vot s-a stabilit că nu a fost îndeplinit cvorumul.

Reamintim că referendumul pentru pronunţarea populaţiei în ceea ce priveşte extragerea gazelor de şist a fost organizat în localităţile Mangalia, Limanu şi Costineşti, dar imediat după numărarea voturilor s-a stabilit că în niciuna din localităţi nu a existat o prezenţă la urne de cincizeci plus unu.

Totuşi, reprezentantul Coaliţiei Dobrogea Verde, Cosmin Bârzan, spune că cvorumul a existat, iar prezenţa la urne a fost de 50,7% în Costineşti. „Au votat 18 oameni peste jumătate din populaţia cu drept de vot, iar 92,7% din localnicii care s-au prezentat la urne sunt împotriva extragerilor gazelor de şist din zona lor“, a mai spus Cosmin Bârzan.

Acesta a declarat că abia în aceste zile consilierii locali au reuşit validarea în şedinţa de consiliu a referendumului, care a avut loc odată cu alegerile parlamentare, pe data de 9 decembrie. Membrii Coaliţiei Dobrogea Verde fac parte dintre cei care au monitorizat referendumul de la începutul lunii, iar consilierii au validat în unanimitate votul exprimat de localnici la referendum.

Link-ul publicatiei: aici