Cotidianul – BEJ Constanta sesizeaza Parchetul ca primarul din Navodari îsi depaseste atributiile

Biroul Electoral Judetean (BEJ) Constanta a sesizat Parchetul de pe lânga Curtea de Apel dupa ce doua formatiuni politice au depus sesizari prin care semnalau nereguli în desfasurarea procesului de votare, inclusiv depasirea atributiilor de catre primarul din Navodari.

Loctiitorul BEJ Constanta, judecatorul Lucian Lica a declarat, duminica, ca a fost înregistrata o sesizare din partea PNL Constanta prin care se semnala ca primarul orasului Navodari, Nicolae Matei, membru al PSD, îsi depaseste atributiile conferite prin lege si se implica în activitatea sectiilor de votare.

Potrivit sesizarii, acesta ar împiedica accesul reprezentantilor liberali în sectiile de votare 290 si 306 din Navodari.

Si observatorii Centrului pentru Resurse Civice si ai Asociatiei ProDemocratia au afirmat ca persoane cu ecusoane rosii pe care scrie ”organizator” s-ar afla în sectiile de votare din oras si vor depuse o sesizare în acest sens.

Cea de-a doua sesizare primita la BEJ Constanta a fost depusa de alianta PSD+PC care reclama ca directorul Directiei de Drumuri si Poduri Constanta, Jean Paul Tucan (PNL) ar fi dispus înlaturarea mai multor bannere de pe DN2A si E60, în zona localitatii Mihail Kogalniceanu. Loctiitorul BEJ Constanta a precizat ca sesizarea a fost depusa pentru a se semnala distrugerea acestor bannere.

Judecatorul Lica a precizat ca în ambele situatii, sesizarile au fost înaintate Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Constanta, competenta sa le solutioneze.

Presedintele Centrului pentru Resurse Civice, Cosmin Bârzan, a declarat ca va depune o sesizare la BEJ Constanta si pentru retragerea acreditarilor pentru reprezentantii ONG-ului ”Fair Play” a carui presedinte este Paula Cioceanu, consilier local si membru PSD. El precizeaza ca acest lucru contravine art.43, al.2 din Legea 35/2008.

Sursa articolului

Link-ul publicatiei: aici