Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului: viziunea Constanţei!

Un grup format din 20 de voluntari va strânge fonduri pentru ajutorarea copiilor de pe continentul african loviţi de malarie. „Impresionaţi de suferinţa milioanelor de copii de pe continentul african, care mor zilnic în număr de cel puţin 2.000 din pricina malariei, voluntarii s-au hotărât să demareze, în paralel cu activitatea de informare, o campanie pentru combaterea bolii asociate sărăciei”, a declarat Izabela Ştefan-Iorga, asistent relaţii publice şi comunicare World Vision.

Până pe data de 7 aprilie, grupul de voluntari de la World Vision, Crucea Roşie, Centrul pentru Resurse Civice, Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, Asociaţia „Humanity” şi AISEC va informa constănţenii despre problemele tinerilor din Africa bolnavi de malarie. Ei vor merge şi prin şcoli, unde vor susţine sesiuni de informare despre malarie şi obiectivele mileniului.

Campania „O clasă, o plasă!”, creaţie proprie a voluntarilor constănţeni, face parte din proiectul „Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului: viziunea Constanţei!”. „Titlul campaniei face referire la plasele de protecţie împotriva ţânţarilor, pentru a căror achiziţie voluntarii şi-au propus să strângă, până pe 7 aprilie, cât mai mulţi bani”, a adăugat Izabela-Ştefan Iorga.

Elevii şi studenţii vor avea posibilitatea să salveze un copil de la moarte, donând un leu pentru cumpărarea unei plase de protecţie împotriva ţânţarilor.

Acţiunea de strângere de fonduri se bucură şi de suportul elevilor din clasele primare, care vor confecţiona mărţişoare pe care le vor oferi acelora care donează o sumă oarecare pentru copiii bolnavi de malarie din Africa.

Post a comment