Constanța a asistat poate la cel mai mare protest din istoria recentă a orașului

Constanța a „văzut” duminică poate cel mai masiv protest care a avut loc până în prezent în orașul de la malul mării. Intenția Guvernului Grindeanu (a se citi Dragnea &CO) de a trece pe șest propunerea legislativă care ar dezinculpa mai mulți demnitari și afaceriști pătați a scos în stradă peste 1.000 de constănțeni. Manifestația s-a desfășurat concomitent cu protestele din celelalte mari orașe.

Protestul a debutat la ora 17 cu o mână de oameni adunați în fața Prefecturii, însă în mai puțin de două ore numărul manifestanților a despășit 1.000 de constănțeni. Mulțimea a mărșăluit pe principalele bulevarde ale orașului scandând „PSD – ciuma roșie!”, „Vrem justie, nu corupție!” sau „DNA, nu uita, noi suntem de partea ta!”.

Pentru mulți dintre participanții la protest, numărul mare al costănțenilor mobilizați a fost o surpriză, întrucât este de notorietate că PSD are în acest oraș unul dintre cele mai stabile fiefuri din țară.

Centrul pentru Resurse Civice salută și susține manifestațiile de acest tip, întrucât asociația promovează conștiința și inițiativa civică în spiritul democrației.

Post a comment