Observator – Primarul Iordache, luat la intrebari de tineri

Printr-un comunicat de presa remis redactiei, reprezentantii administratiei locale a municipiului Medgidia informeaza ca zilele trecute, in sala Casei de Cultura din localitate s-a desfasurat o dezbatere publica in care reprezentantii administratiei publice locale s-au aflat fata in fata cu tinerii si elevii, pentru a raspunde la intrebarile acestora.

Evenimentul, desfasurat, sub titulatura ”Participarea publica la ea acasa”, in parteneriat, de catre Centrul pentru Resurse Civice Constanta, Primaria municipiului Medgidia, Comisariatul pentru Societatea Civila – Inspectoratul Judetean Constanta si Directia Judeteana pentru Tineret si Sport Constanta, a avut ca principal scop informarea tinerilor din municipiu in ceea ce priveste atributiile si activitatile desfasurate de catre primar, viceprimar si Consiliul Local; toate acestea, in raport cu procesul legislativ local, cu modul de eliberare a avizelor si autorizatiilor, drumul prin care un proiect poate fi pus in aplicare, dar si exprimarea problemelor cu care se confrunta adolescentii, pentru o incercare de rezolvare a lor.

”Intalnirea noastra de astazi este un prim pas al colaborarii pe care doresc sa o am permanent cu generatia tanara, cu dumneavoastra, pentru ca tot ceea ce facem azi in comunitatea locala va avea urmari si in viitor, pentru toti cei prezenti la aceasta dezbatere, precum si pentru generatiile mai tinere. Printr-o continua dezbatere cu dumneavoastra, prin comunicarea, de catre voi, catre administratia locala, a proiectelor pe care doriti sa le vedeti aplicate, a problemelor cu care va confruntati, vom sti exact care este pulsul comunitatii locale cu privire la activitatea pe care o desfasuram. Dezbaterea publica a oricarui proiect care priveste administrarea orasului nu poate avea decat un efect benefic si ne poate ajuta sa eliminam micile sau marile inadvertente intre ceea ce dorim noi sa facem si aspiratiile dumneavoastra”, le-a spus primarul municipiului Medgidia celor prezenti la eveniment.

Tinerii, interesati de Parcul Acvatic, pista de karting si salile de sport

Prezenti in numar mare la eveniment, tinerii au spus, la randul lor, ca sunt interesati de concretizarea mai multor proiecte care vizeaza dezvoltarea localitatii, dintre acestea amintind: proiectul de realizare a Parcului Acvatic, pista de karting si realizarea salilor de sport de la Scoala nr. 5, Scoala nr. 1 si Liceul nr. 2 „Dragomir Hurmuzescu”. De asemenea, acestia au facut propuneri cu privire la cateva dintre proiectele aflate deja in derulare. Concret, tinerii doresc ca, in cadrul proiectului privind depozitarea si colectarea selectiva a deseurilor, asociatiile de proprietari sa supravegheze colectarea selectiva, iar asociatiile care vor colecta si depozita selectiv deseurile sa fie premiate de Primarie cu material dendrologic. Mai mult, acestia doresc ca echipe mixte sa stea de vorba cu cetatenii, pentru a le oferi mai multe date cu privire la acest proiect.

Sursa articolului

Link-ul publicatiei: aici