Constănțeanul – Sanse de integrare pentru copiii migrantilor din Romania

In perioada aprilie-iunie 2012 se desfasoara in cadrul proiectului “Cursuri de limba romana si orientare socio-culturala pentru RTT 2011-2012” cursul de Educatie interculturala pentru copiii migranti in Romania. Cursul are loc in cadrul Colegiului National de Arta “Regina Maria” Constanta si urmareste integrarea copiilor migranti din culturi diferite in spatiul romanesc. Participand la curs copiii au sansa de a interactiona cu alte culturi si de a-si exprima opiniile si convingerile culturii din care provin.

Cursurile au un caracter nonformal, ceea ce inseamna ca accentul se pune nu pe achizitia de informatii si dobandirea de cunostinte, ci pe formarea de atitudini si insusirea unui set de valori umane general valabile. Orele destinate activitatilor educative cu copii din familii de migranti nu au structura, nici continutul unor ore „clasice”, ci imbraca forma unor activitati de genul celor extrascolare, centrate pe cursant si pe nevoile lui. Metodele de lucru sunt cele activ–participative, care pun cursantul in situatii concrete, in care conteaza propria experienta si le favorizeaza formarea unor abilitati necesare de-a lungul vietii.

Proiectul “Cursuri de limba romana si orientare socio-culturala pentru RTT 2011-2012” este coordonat de catre Institutul Intercultural Timisoara si finantat prin Programul general ”Solidaritatea si gestionarea fluxurilor migratorii” al Comisiei Europene.

Sursa articolului

Link-ul publicatiei: aici