Constănțeanul – Centrul de Informare pentru Migranti Constanta a sustinut 60 de cetateni extracomunitari pe probleme de integrare

Proiectul „Asistenta pentru resortisanti ai unor tari terte (RTT) in Romania”, IF/10.02-01.01 a avut ca scop ajutarea resortisantilor din Municipiul Constanta pentru o integrare mai buna a acestora in comunitate. Proiectul s-a desfasurat in perioada octombrie 2011 – iunie 2012 si a fost structurat pe 7 activitati:

1. Cursuri vocationale: 16 persoane au parcurs cursul de Inspector in Sanatatea si Securitatea Muncii.

2. Informare /acces servicii medicale: 15 persoane au beneficiat de informare cu privire la serviciile medicale, dar si de asigurari medicale. Au fost contactati medici din randul comunitatilor de resortisanti. Majoritatea medicilor au obtinut si cetatenie romana.

3. Reabilitare medicala si psihologica. In derularea acestei activitati s-au realizat intalniri atat cu medici cu diferite specializari, dar si cu psihologi.

“Avem 2 cazuri aprobate pentru reabilitare medicala si psihologica. Intr-unul dintre cazuri am putut sa sustinem tratamentul unei studente care a suferit o pareza pe partea stanga a fetei. Al doilea caz reprezinta o situatie deosebita, cu risc de paralizie, persoana in cauza necesitand o examinare RMN. Mai avem un dosar sub analiza si alte doua cazuri in curs de rezolvare” a declarat Cosmin Barzan, coordonator al Centrului de Informare pentru Migranti Constanta.

Continuarea articolului, aici

Link-ul publicatiei: aici