România Liberă – Consilii de cartier

Centrul pentru Resurse Civice va derula in municipiul Constanta un proiect prin care va stimula infiintarea de consilii de cartier. Acestea vor fi organe consultative care functioneaza dupa un regulament-cadru. Membrii lor vor avea dreptul la initiativa proprie, vor face propuneri catre Primarie si Consiliul Local si vor fi consultati de administratie atunci cand se iau decizii care ii privesc direct.

Menirea consiliului de cartier este de a promova valorile democratiei, printr-un dialog permanent intre administratia locala si locuitorii unei anumite zone. Se asigura astfel o participare activa a cetateanului la rezolvarea unor probleme concrete ale colectivitatii din care face parte, precum si apropierea consilierilor locali de comunitatea pe care o reprezinta. Proiectul va fi derulat in parteneriat cu Consiliul Local Municipal Constanta.

Centrul pentru Resurse Civice este o organizatie neguvernamentala si apolitica ce are drept scop sprijinirea, promovarea si dezvoltarea constiintei si initiativei civice.

Link-ul publicatiei: aici