Reporter NTV – Zeci de refugiați din Siria și Yemen au vizitat gratuit Delfinariul

Războaiele i-au determinat să lase în urmă tot ce au construit într-o viaţă şi să plece departe… pentru a-şi salva vieţile. Vorbim despre 30 de refugiaţi din Siria şi Yemen pentru care România a devenit noua casă. Cei mai mulţi locuiesc cu chirie, şi-au găsit locuri de muncă şi participă la programe de reintegrare socială. Astăzi, ei au fost invitaţi să viziteze gratuit Delfinariul Constanţa.

Spectacolul delfinilor Ni-Ni și Chen-Chen i-a încântat pe cei 30 de refugiați, adulți și copii. Veniți din Yemen sau Siria, țări măcinate de război, ei s-au stabilit în Constanța, unde încearcă să se integreze.
De când sunt în România, migranții participă la acțiuni de socializare în cadrul proiectelor demarate de Centrul pentru Resurse Civice din Constanța.
 
Refugiații au aceleași drepturi ca cetățenii români, mai puțin pe plan politic. Cei mai mulți locuiesc cu chirie și sunt înscriși la diferite forme de învățământ.
 
Mulți se gândesc să rămână în România, unde au început o nouă viață.
 
Pentru a reuși să se adapteze, timp de șase luni, refugiații din țara noastră primesc de la stat o indemnizație de 540 de lei.
Link-ul publicatiei: aici

Link-ul publicatiei: aici