Cel de-al treilea seminar pe proiectul „Migrant în România Interculturală“ are loc, mâine, la Constanţa. Acţiunea este organizată de Centrul pentru Resurse Civice Constanţa şi Institutul Intercultural Timişoara, în parteneriat cu Liga pentru Apărarea Drepturilor Omului – Filiala Cluj şi Asociaţia ADIS – Bucureşti, şi se desfăşoară în perioada septembrie 2012 – iunie 2015.
Proiectul este co-finanţat prin Fondul European pentru Integrarea Resortisanţilor Ţărilor Terţe, administrat în România de Inspectoratul General pentru Imigrări. Reprezentantul Centrului pentru Resurse Civice Constanţa, Cosmin Bârzan, spune că scopul acestui proiect este crearea unui mediu intercultural adecvat pentru facilitarea integrării străinilor în România şi pentru întărirea coeziunii sociale, prin menţinerea unor mecanisme de consultare a comunităţilor de străini, create prin programele anterioare. Activităţile proiectului se desfăşoară în localităţile Timişoara, Iaşi, Constanţa, Cluj-Napoca şi Bucureşti, având ca grup-ţintă persoanele din afara Uniunii Europene, cu drept de şedere în România.
Cel de-al treilea seminar va avea loc mâine, între orele 14.30 şi 16.30, la Restaurantul „Byblos“ din Constanţa. La seminar vor participa, alături de membri ai comunităţilor de străini proveniţi din state ne-membre ale U.E., reprezentanţi ai Inspectoratului General pentru Imigrări, ai administraţiei locale, ai altor instituţii publice şi ai unor organizaţii neguvernamentale din Constanța. Scopul seminarului este de prezentare a proiectului „Migrant în România Interculturală“ și de a aborda problemele cu care se confruntă migranții din județul Constanța și din regiune.
Migranţii constănţeni se confruntă cu aceleaşi situaţii ca şi localnicii în ce priveşte locurile de muncă, spaţiile de locuit, un trai destul de scump etc. Aceştia sunt nevoiţi să se adapteze tuturor situaţiilor şi să îndeplinească toate formalităţile cerute de statul român pentru a putea locuia în ţara noastră.
Link-ul publicatiei: aici