EcoMagazin – Respecta plaja!

Turistii care vor fi surprinsi vara aceasta aruncând gunoaie pe plajele din Mangalia, vor primi cartonase rosii de la copii, voluntari în cadrul campaniei ”Respecta plaja!”.

Aceasta se desfasoara în perioada 15 iunie – 15 august 2008 si este organizata de Primaria Mangalia, în colaborare cu Directia Apelor Dobrogea – Litoral, Institutia Prefectului Judetului Constanta si ONG-urile Mare Nostrum si Centrul de Resurse Civice.

Este vorba de proiectul ”Implementarea noii strategii privind managementul plajelor de pe litoralul românesc al Marii Negre – zona pilot Mangalia”, un parteneriat institutional româno-olandez realizat în baza acordurilor bilaterale de cooperare între cele doua guverne si finantat de VNG International prin program Logo East.

”Respecta plaja!” este campania de comunicare a acestui proiect, campanie ce a demarat de anul trecut, cu sloganul ”Gunoiul Doare”. Sloganul din acest an contine, pe lânga mesajul ”Gunoiul Doare”, si ”Lasa-ma sa vad marea”, care vizeaza sensibilizarea autoritatilor si agentilor economici în privinta modului în care se realizeaza constructiile în zona limitrofa plajelor. Astfel, de-a lungul întregului sezon, elevi cu vârste cuprinse între 12 si 17 ani de la scolile si liceele din municipiul Mangalia, alaturi de voluntari ai Mare Nostrum, vor strabate plajele din Mangalia, Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Nepun si Olimp, unde vor împarti materiale promotionale – mingi gonflabile, brelocuri, pliante, tricouri si sepci inscriptionate cu sloganul ”Gunoiul Doare!”. Copiii vor observa turistii care arunca resturile la cosurile montate pe plaja si îi vor rasplati cu aceste materiale.

Prin aceasta campanie se doreste reducerea deseurilor aruncate la întâmplare pe plaje si constientizarea persoanelor care merg pe plaje despre importanta pastrarii curate a acestora.

Sursa articolului

Link-ul publicatiei: aici