Cuget Liber – Voluntarii constanteni strang fonduri pentru ajutorarea copiilor bolnavi de malarie din Africa

Un grup format din 20 de voluntari va strânge fonduri pentru ajutorarea copiilor de pe continentul african loviti de malarie. ”Impresionati de suferinta milioanelor de copii de pe continentul african, care mor zilnic în numar de cel putin 2.000 din pricina malariei, voluntarii s-au hotarât sa demareze, în paralel cu activitatea de informare, o campanie pentru combaterea bolii asociate saraciei”, a declarat Izabela Stefan-Iorga, asistent relatii publice si comunicare World Vision.

Pâna pe data de 7 aprilie, grupul de voluntari de la World Vision, Crucea Rosie, Centrul pentru Resurse Civice, Colegiul National Mircea cel Batrân, Asociatia Humanitae si AIESEC va informa constantenii despre problemele tinerilor din Africa bolnavi de malarie. Ei vor merge si prin scoli, unde vor sustine sesiuni de informare despre malarie si obiectivele mileniului.
„Campania “O clasa, o plasa!”, creatie proprie a voluntarilor constanteni, face parte din proiectul “Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului: viziunea Constantei!”.

Titlul campaniei face referire la plasele de protectie împotriva tântarilor, pentru a caror achizitie voluntarii si-au propus sa strânga, pâna pe 7 aprilie, cât mai multi bani”, a adaugat Izabela-Stefan Iorga.

Elevii si studentii vor avea posibilitatea sa salveze un copil de la moarte, donând un leu pentru cumpararea unei plase de protectie împotriva tantarilor. Actiunea de strâgere de fonduri se bucura si de suportul elevilor din clasele primare, care vor confectiona martisoare pe care le vor oferi acelora care doneaza o suma oarecare pentru copiii bolnavi de malarie din Africa.

Link-ul publicatiei: aici