TV Litoral – Zi specială pentru 30 de refugiați veniți din Siria și Yemen

Au trăit gustul libertății și păcii la Delfinariul Constanța. Războiul civil din Yemen și actele de terorism din Siria i-au forțat să ajungă în România. Unii dintre ei sunt studenți, alții sunt medici sau ingineri și toți au venit aici pentru a scăpa de bombe și moarte.

30 de refugiați din Constanța au avut, duminică, parte de o zi cu totul specială. Au mers la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța și au văzut un spectacol la Delfinariu, după care au mers să cunoască animalele săbatice din Microrezervația Constanța. Inițiativa aparține Centrul pentru Resurse Civice și conducerii Delfinariului Constanța.

Spectacolul oferit de cei doi delfini, Ni-Ni și Chen-Chen a durat mai bine de jumătate de oră. Mamiferele au fost la fel de jucăușe ca în timpul sezonului estival, atunci când evoluau în fața a mii de spectatori. Directorul Complexului Muzeal de Științele Naturii Constanța, doctorul Adrian Bîlbă crede că societatea noastră poate să integreze foarte ușor refugiații pentru că ei sunt oameni inteligenți și adaptabili.

Refugiați s-au bucurat de această zi, petrecută alături de familii, în incinta  Complexului Muzeal de Științele Naturii Constanța.

Activitățile socio-educative destinate refugiaților aflați la Constanța au început la Delfinariu și vor continua în săptămânile următoare la Muzeul de Istorie și cel de Marină, iar mai apoi la cetățile antice din Dobrogea. Constanța a devenit a doua casă pentru zeci de refugiați veniți din zonele de conflict. Unii și-au format familii aici, alții încă mai speră să își scoată părinții și frații din ghearele războiului.

Link-ul publicatiei: aici

Link-ul publicatiei: aici