Timpul – Constănțenii au protestat împotriva exploatării de la Roșia Montană și a gazelor de șist

Aproape o sută de constănțeni au protestat, duminică seară, împotriva exploatării aurului la Roșia Montană, alături de mii de oameni din România, dar și din alte orașe europene. Constănțenii au avut și un alt păs: exploatarea gazelor de șist, subiect de mult mai mare actualitate pentru ei. În ciuda faptului că subiectul, spun ei, este de viață și de moarte, pe terasele din fața prefecturii, chiar lângă protestatari, mai mulți oameni își sorbeau liniștiți cafeaua.

O să ne otrăvească. Se vorbește acum că în Siria s-au folosit arme chimice. Aceiași compuși vor fi folosiți și la Roșia Montană”, spunea, revoltat, un bătrân.

Organizatorii, Cosmin Bârzan, președintele Centrului pentru Resurse Civice, și Andrei Șeitan, au prezentat celor prezenți pericolele exploatării aurului și al gazelor de șist.

”Am venit pentru copiii noștri, pentru a avea o țară în care să trăiască și de acum în 30 de ani”, a spus un părinte. ”Ultima redută pentru a protesta împotriva gazelor de șist este strada”, a spus Andrei Șeitan.

Oamenii au purtat pancarte și tricouri pe care scria: ”Salvați Roșia Montană”, ”Ne-ați vândut pe 30 de arginți”, ”Chevron, Go Home”, ”Poison Yourself”.

Link-ul publicatiei: aici