Realitatea.net – La o sectie de votare din Constanta au fost repartizate buletine care apartineau unui alt colegiu

BEJ Constanta a dispus, duminica dimineata, suspendarea procesului electoral la o sectie de votare din municipiul Constanta, dupa ce s-a constatat ca buletinele de vot pentru Camera Deputatilor repartizate apartineau unui alt colegiu. “La sectia de votare 191 din municipiul Constanta, dintr-o eroare a Primariei municipiului Constanta, au fost împartite eronat buletine de vot pentru colegiul 10, în loc de colegiul 9”, a afirmat judecatorul Lucian Lica, loctiitorul BEJ Constanta.

El a precizat ca, pâna la semnalarea erorii, votasera zece alegatori care, potrivit legii, nu îsi vor mai putea exprima a doua oara dreptul de vot. “Buletinele de vot introduse deja în urne vor fi considerate nule, neexistând posibilitatea care cei care au votat deja sa voteze din nou”, a mai spus loctiitorul BEJ Constanta.

La rândul lor, observatorii din partea Centrului pentru Resurse Civice si ai Asociatiei ProDemocratia au declarat ca la sectia de votare 191 eroarea a fost semnalata de un alegator care a constatat ca nu îsi gaseste candidatul pe care intentiona sa îl voteze.

Scrutinul a fost reluat dupa ce au fost preluate buletinele de vot corecte de la alte sectii de votare.

Presedintele Centrului pentru Resurse Civice, Cosmin Bârzan, a declarat ca la sectia de votare nr. 61 procesul de votare a fost întârziat cu 20 de minute, din cauza ca membrii biroului nu au reusit sa gaseasca o strada din listele permanente.

Sursa: NewsIn

Sursa articolului

Link-ul publicatiei: aici