Observator – Relatia cetatean – administratie, în dezbatere la Cernavoda

Primaria si Consiliul Local Cernavoda informeaza ca zilele trecute a organizat, impreuna cu Centrul pentru Resurse Civice, dezbaterea cu tema ”Participarea publica la ea acasa”.

Potrivit organizatorilor, scopul intalnirii a fost acela de imbunatatire a relatiei cetatean – administratie locala, prin aducerea in fata si punerea in discutie a problemelor cu care se confrunta cetatenii orasului.

”Participarea cetatenilor la luarea deciziilor in folosul comunitatii este deosebit de importanta pentru ca o comunitate sa se dezvolte, sa prospere. Informarea, consultarea si implicarea populatiei contribuie la rezolvarea mai rapida a problemelor din comunitate”, explica primarul orasului Cernavoda, Mariana Mircea, care este de parere ca, printr-o comunicare eficienta, problemele cetatenilor isi pot gasi rezolvarea mult mai repede.

”Întalnirea a urmarit apropierea cetatenilor, a tinerilor din Cernavoda, de administratia locala, prin familiarizarea acestora cu mecanismele, rolul si actorii administratiei publice. Primaria Cernavoda va mai organiza astfel de intalniri, prin care cetatenii vor fi informati si consultati in proiectele locale”, mai precizeaza reprezentantii administratiei locale a orasului Cernavoda cu privire la acest proiect.

Sursa articolului

Link-ul publicatiei: aici