Cuget Liber – Primaria Medgidia incurajeaza participarea locuitorilor la procesul decizional

Reprezentantii administratiei publice locale din Medgidia s-au întâlnit, la începutul acestei saptamâni, la Casa de Cultura I. N. Roman, cu tinerii si elevii din localitate. Evenimentul, desfasurat sub titulatura ”Participarea publica la ea acasa” a fost organizat de Primaria Medgidia în parteneriat cu Centrul pentru Resurse Civice Constanta, Comisariatul pentru Societatea Civila Inspectoratul Judetean Constanta si Directia Judeteana pentru Tineret si Sport Constanta. El a avut drept obiectiv informarea tinerilor medgidieni vizavi de activitatile derulate de primar, viceprimar, Consiliul Local, dar si de procesul legislativ local, de modul de eliberare a avizelor si autorizatiilor, dar si de etapele prin care un proiect poate fi implementat.

La dezbatere au participat, alaturi de elevii si tinerii din municipiu, primarul liberal Marian Iordache, viceprimarul PNL Sorin Tutuianu, consilieri locali, Romica Ceuca, director adjunct al Politiei Comunitare Medgidia si Cosmin Bârzan, presedinte al Centrului pentru Resurse Civice.

Ulterior prezentarii, de catre primarul Iordache, a atributiilor si activitatilor sale zilnice, a atributiilor CL, dar si a etapelor care trebuie urmate pentru ca un proiect sa se concretizeze, edilul-sef a mentonat: “Dezbaterea publica a oricarui proiect care priveste administratia orasului nu poate avea decât un efect benefic si ne poate ajuta sa eliminam micile sau marile inadvertente între ceea ce dorim noi sa facem si aspiratiile dumneavoastra”, a declarat el în fata celor prezenti la eveniment.

Nu în ultimul rând, trebuie precizat ca adolescentii care au fost prezenti, luni, la întâlnire, au prezentat o serie de propuneri printre care si cea privind depozitarea si colectarea selectiva a deseurilor. Concret, conform unui comunicat dat publicitatii de biroul de presa al Primariei Medgidia, tinerii au avut ideea ca asociatiile de proprietari sa supravegheze colectarea selectiva a deseurilor, cele care vor colecta si selecta corespunzator deseurile urmând sa fie premiate de primarie cu materiale pentru renovarea blocurilor, echipamente pentru curatenie sau material dendrologic.

Sursa articolului

Link-ul publicatiei: aici