Alegeriparlamentare2008.ro – Acuzatii de mita electorala la Constanta

Cel mai mare scandal electoral petrecut astazi la Constanta s-a consumat în orasul Navodari unde o minora de 17 ani a fost retinuta de politia din localitate dupa ce în sacosa ei au fost descoperite aproape 50 de carti de identitate.

Martorii care au surprins-o spun ca fata era postata în apropierea sectiei de votare 303 si oferea cîte 100 de lei alegatorilor. Conducerea PSD Constanta sustine ca minora oferea banii în vederea influentarii votului în favoarea candidatilor PNL. De fapt, cea care a vazut-o, Luana Popa, povesteste ca i-a smuls fetei punga din mîna.
“Fata a început sa plânga si a recunoscut ca a fost platita cu 500 de lei de PNL, buletinele le strânsese pentru ca numai avea bani si îl astepta pe liberal sa-i aduca altii. Le dadea suta si buletinul de identitate”, spune Luana Popa.

Tânara a fost dusa la politie pentru cercetari. Seful politiei din Navodari, comisar sef Mihai Tanaselea a confirmat ca minora este cercetata si ca se vor oferi informatii la finalizarea anchetei. La rândul lui, primarul (PSD) Nicolae Matei si-a anuntat imediat partidul. El sustine ca asupra fetei au fost gasite 47 de carti de identitate si un tabel în baza caruia oferea câte 100 de lei.

Organizatia judeteana a PSD Constanta a facut o sesizare la Autoritatea Electorala Permanenta, Biroul Electoral Central si Biroul Electoral Judetean precum si o plângere la Parchetul de pe lânga Tribunalul Constanta. Liberalii constanteni resping prin deputatul George Dragomir însa orice acuzatie de mita electorala la Navodari.

Reprezentantii Asociatiei pentru Resurse Civice si ai Prodemocratia au sesizat la BEJ prezenta mai multor autobuze cu alegatori care se s-ar fi laudat ca li s-au promis bani în schimbul votului. Cele mai multe reclamatii au fost facute de PSD Constanta care s-a plâns de deteriorarea panotajului de catre adversarii politici. În satul Pietreni, la sectia de votare 393, panourile electorale cu candidatii PSD erau asezate însa chiar in fata portii scolii la doi pasi de seful de post care statea de vorba cu localnicii.

Sursa articolului

Link-ul publicatiei: aici